dissabte, de desembre 11, 2004

Idioma del software

El idioma en el que està fet el software que usa la gent es una cosa que preocupa cada vegada mes a la gent que no sap Angles o idiomes que normalment s'usen. Les noves versions dels programes sempre estan en Angles. FIns a que es tradueixen a un altre idioma pasen a vegades hores o a vegades mesos. Els parches de seguretat normalment sempre son primer per al software amb angles. SI no el tens amb angles hi ha un periode en la que la teva desprotecció es total. Aixo vol dir o que:
1) Tothom ha de tenir el software en Angles per anar be
2) QUe les empreses han de desarrollar en diferents idiomes.
Jo crec que ni una ni l'altre son del tot valides. Jo per exemple tinc el navegador, el MSN, el Bitorrent, i moltes mes softwars en Angles. Els tinc en angles perquè si treuen un nou parche o una nova versio del programa no m'aclaro pero si sempre ho traguesin tot amb diferents idiomes o tindria amb castella/català (tipu Emule). COm que aixo es gairabé imposible ens haurem d'anar acostum,ant a tenir la majoria de coses en angles ( i de pas n'apendrem) pero un minim esforç per als que no vol fer servir les coses en angles ( com la gent gran) si que haurien de tenir les empreses sobretot que fan software per a la gent aixi. PEr exemple las Betas del windows o els SPs sempre estan molt avanç en angles. Donç aquesta gent sempre està uns quants mesos sense poder estar segur del tot cosa que no es justa perquè tenen el mateix dret a tenir software segur.
Crec quye tots hem de fer un esforç i acostumar-nois al angles pero sempre s'ha de pensar en la gent que ja no esta per aixo ( gent gran sobretot) i ajudar-los. Si Redes.es es un projecte per a que els avis fagin servir ordinadors, no els faras aprendre angles i a fer servir el ordinador a la vegada per tant uns minims si que s'haurien de demanar