dijous, de novembre 11, 2004

Els grans van decaient

Els grans programes dels ultims anys van tancant. Primer va ser Aida 32 un programa de analisis de harware que va tancar perfò aqui va haber remei, es va unir al projecte Everest.
Despres va venir el Clone CD, el mitic copiador de Cd's amb el be caractiristic i que inspirava simpatia. COm a programa, era exelent, copiava rallades fins hi tot. Era El programa que gravava CD's a moltes de les cases, però ara ho tenia malament amb l'entarda en vigor de la reforma del codi penal perquè ningú podia copiar gairabé res. La empresa va treure altres grans programes com Andy DVD ( que servia per a desprotegir DVD) i el Clone DVD que copiava DVD amb la mateixa rapidesa que el Clone CD.
I avui s'ha acabat el WInmap, el reproductor per exel.lencia per a molts. ELs altres programas no tenien tantes alternatives com aquest on es por fer servir el iTunes, el Real player, el WMP...
Pero no es el mateix. A cada persona li agrada tenir el PC de manera diferent i amb programas diferents ( jo per exemple uso l'iTunes per organitzar i escoltar la musica) pero Winmap va aconseguir desbancar a Windows en el camp dels reproductors on ja han tingut problemes amb la llei.
Van caient programes bons, molt bons, pero encara en queden.
eMule per exemple es un exelent programa. Ara se li han reduit les posibilitats amb ñ'entrada en vigos de la llei pero segueix sen util. I en van sorgin de nous. FIrefox es un exemple clar de projete de software lliure que s'imposa ewn el mercat. Es dels unics però hauria de fer que els desarrolladors de altres projectes s'animesin i tiresin endavant el seu.
Encara que les empreses vulguin controlar els ordinadors no ho estan aconseguint ( no en tots els casos). Mentres hi hagin gent que es creu el seu projecte no ho aconseguiran.